Club Zero

110 minuter Drama Premiär 8 november, 2024

Skrämmande social satir av Jessica Hausner (Miraklet i Lourdes, Little Joe) om sekter, tro och självbedrägeri. När den svala Miss Novak (Mia Wasikowska) börjar som lärare på en brittisk elitskola blir hon snabbt populär. Hennes kurs i Conscious Eating får eleverna att tro att de genom att äta mindre kan rädda världen. Men kursen visar sig snart ha en betydligt mörkare sida och klassen börjar alltmer likna en sekt. Med Jessica Hausners särpräglade stil och öga för detaljer blir Club Zero en isande kritik av wellnesskultur, konformitet och överkonsumism. Hur långt är vi beredda att gå för vår övertygelse?

Språk
Text
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    10078

Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás

79 minuter Dokumentär Premiär 23 augusti, 2024

Bye Bye Boredom

75 minuter Drama Premiär 6 september, 2024

Green Border

147 minuter Drama Premiär 20 september, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.