Om Folkets Bio

Vad är Folkets Bio?

Folkets Bio är en idéburen kulturorganisation som drivs av kärlek till filmen och biografen. Vi tror på filmens kraft att ge både insikt och utsikt och Folkets Bios filmer och biografer är en förutsättning för mångfald i filmutbudet i hela landet.

Folkets Bio startade 1973 med en liten visningslokal på en bakgata i Stockholm. Idag är vi Sveriges enda kvalitetsfilmskedja med distribution av film från hela världen, svensk lång-, dokumentär- och kortfilm och barnfilm för alla åldrar och 18 biografer med 30 dukar, från Luleå till Malmö.

Folkets Bio är en medlemsorganisation och biograferna drivs av lokalavdelningarna. Centralt bedrivs filmdistribution, filmlogistik och filmpedagogisk verksamhet. Alla organisationens delar samlas under Riksföreningen Folkets Bio. 

Boken om Folkets Bio

I samband med Folkets Bios 40-årsjubileum kom boken Folkets Bio 1973-2013 – de första 40 åren, som berättar Folkets Bios historia. Boken finns att köpa, kontakta oss på info@folketsbio.se. Vill du hellre ladda ner den eller läsa på skärmen finns inlagan som pdf här.

Mer om Riksföreningen Folkets Bio

Logotyp

Folkets Bios Logo (svart/röd jpg)

Folkets Bio Logo (svart eps)

Folkets Bio Logo (svart/röd ai)

Folkets Bio Logo (svart/röd png)

FILM I BLODET-logo

Behövs andra format, hör av dig till oss på info@folketsbio.se

Folkets Bio 50 år

2023 fyllde Folkets Bio 50 år. Logotyp och annat nedladdningsbart material hittar du HÄR

Kär i film? Bli medlem

Klicka HÄR om du vill bli medlem i Folkets Bio. Marknadsföringsmaterial för kampanjen hittar du HÄR