Om Folkets Bio

Vad är Folkets Bio?

Vi distribuerar och visar film från hela världen, för alla åldrar. Filmer som roar och oroar, engagerar, skapar debatt och ger nya perspektiv. Kvalitet, engagemang och en bred representation i filmutbud och verksamhet genomsyrar allt vi gör.

Med egna biografer och egen distribution garanterar Folkets Bio att ett brett spektrum av filmer når en publik utan att behöva prövas mot strikt kommersiella krav. Våra filmer kan även ses online och köpas som dvd på vår hemsida.

Folkets Bio startades 1973 för att filmer som inte den kommersiella branschen ville visa skulle få möjlighet att möta en publik. Så byggdes en aktivistdriven kedja av biografer med egen import och distribution.

Idag är Folkets Bio Sveriges ledande organisation för spridning av kvalitetsfilm. På våra 20 biografer rullar film på närmare 30 dukar. Från Luleå till Malmö, från Tollered till Östra Vemmerlöv.

Boken om Folkets Bio

I samband med Folkets Bios 40-årsjubileum kom boken Folkets Bio 1973-2013 – de första 40 åren, som berättar Folkets Bios historia. Boken finns att köpa, kontakta oss på info@folketsbio.se. Vill du hellre ladda ner den eller läsa på skärmen finns inlagan som pdf här.

Mer om Riksföreningen Folkets Bio

Folkets Bio 50 år

2023 fyller Folkets Bio 50 år. Logotyp och annat nedladdningsbart material hittar du HÄR