Green Border

147 minuter Drama Premiär 20 september, 2024

I de ogenomträngliga skogarna mellan Belarus och Polen, är flyktingar fångade i ”den gröna gränsen”, cyniskt skapad av den vitryska diktatorn Alexander Lukasjenko. Flyktingar från Mellanöstern och Afrika lockas till gränsen genom propaganda som lovar enkel passage till EU.

I årets mest angelägna film riktar Agnieszka Holland kameran mot en syrisk flyktingfamilj som vill till Sverige, en människorättsaktivist och en tvivlande gränsvakt, vars liv flätas samman i en filmisk fresk över det samtida Europa.

Text
Åldersgräns
Produktionsår
OriginaltitelZielona granica

Press & bransch

  • Filmnummer
    10121

Vittne

12 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 21 juni, 2024

Bastubabes

5 minuter Kortfilm, Spelfilm Premiär 21 juni, 2024

Osagt

6 minuter Kortfilm, Spelfilm Premiär 21 juni, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.