Armand

115 minuter Drama Premiär 25 oktober, 2024

Under en ödesdiger eftermiddag på en tom grundskola möts föräldrarna till Armand och Jon. Snabbt hamnar de i en desperat kamp för att bli trodda när en son anklagas för att överskrida den andras gränser. Alla medel blir tillåtna galenskap, lust och besatthet blandas i ett tätt drama som för tankarna till Bergman. Snart handlar det allt mindre om de två barnen, som vi aldrig träffar, och allt mer om de vuxna.

Halfdan Ullmann Tøndel vann Caméra d’Or – priset för bästa debut vid årets filmfestival i Cannes och huvudrollsinnehavaren Renate Reinsve (Världens värsta människa) hyllades unisont.

Språk
Text
Länder ,
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    10124

Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás

79 minuter Dokumentär Premiär 23 augusti, 2024

Bye Bye Boredom

75 minuter Drama Premiär 6 september, 2024

Green Border

147 minuter Drama Premiär 20 september, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.