Torkel i knipa

81 minuter Animation, Långfilm Premiär 11 februari, 2005

Vinnare av Barn- och ungdomsfilmpriset BUFF Malmö 2005. Torkel är en vanlig kille i 6:an. Han försöker vara schysst och vill inte bråka. Hans bästa kompis Jason går däremot ständigt beredd med ett järnrör i fickan, för man vet aldrig vad som kan hända.

Men när Torkels onkel Stuart spöar upp klassens två värstingar, Sten och Saki, överger de sitt vanliga offer, Doris, och ger sig på Torkel istället. Samtidigt dyker mystiska dödshot upp vart han än befinner sig.Torkel börjar bli livrädd och desperat. Och vad gör man då? Jo, ger sig på någon som är svagare förstås. Och det är Doris som får ta smällen, men det är det värt för plötsligt får Torkel vara med i värstinggänget, och behöver inte ens Jason längre. Eller? För det är något som inte stämmer. Någon fortsätter att kasta in tegelstenar genom fönstret och den nya lärarvikarien verkar lite skum. En galen komedi om hemlig förälskelse, en psykotisk mördare, järnrör och vänskap som sätts på prov.

Länkar

Åldersgräns
Länder
Produktionsår
OriginaltitelTerkel i knibe

Press & bransch

Visa mer

Goodbye Julia

120 minuter Drama Premiär 10 maj, 2024

Sommarljus… och sen kommer natten

111 minuter Drama Premiär 24 maj, 2024

Red Island

117 min minuter Drama Premiär 5 juli, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.