Under trottoaren – Stranden

76 minuter Drama Premiär 22 november, 2024

Med Under trottoaren – Stranden återvänder Henrik Hellström till det lekfulla och utforskande berättandet från debutfilmen Man tänker sitt från 2009.

Tott lämnar universitetsvärlden bakom sig för att leva ett liv i avskildhet. Sina söner uppfostrar han på egen hand med hjälp av egen pedagogik i form av rollspel. När Tott nu är gammal och sönerna vuxna, samlar han dem till ett sista avgörande äventyr. Genom karaktärerna de möter; en HR-chef på ett medelstort bolag som inte vill gå till kontoret, en friskolelärare med aggressionsproblem och en säkerhetsvakt som stjäl ur den gemensamma jobbkassan sätts deras egen tillvaro i gungning. Fem personer rör sig mot en kollaps. 

Ett surrealistiskt porträtt över människor på väg ut ur det moderna samhällets labyrint.

Språk
Text
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    10119
Screenshot

Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás

79 minuter Dokumentär Premiär 23 augusti, 2024

Bye Bye Boredom

75 minuter Drama Premiär 6 september, 2024

Green Border

147 minuter Drama Premiär 20 september, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.