FOLKETS BIO och COVID-19

Folkets Bio tar händelseutvecklingen kring Coronaviruset på stort allvar och bevakar den aktivt.

Läs mer här

  På väg hem blir en kvinna infekterad av en mystisk smitta som får henne att börja förvandlas. Hon märker snart att hon inte är det enda offret utan del av en epidemi där staden själv är drabbad. Hon måste nu söka efter bot samtidigt som världen runt henne rämnar.

  ”Sudd” spelades in i Karlstad 2009 och hade internationell premiär i juni 2011 på animationsfestivalen i franska Annecy. Den har sedan dess blivit inbjuden till 130 festivaler och vunnit mer än 20 priser.

  Erik Rosenlund är animatör och filmskapare. Han debuterade som serietecknare redan på högstadiet och gjorde sina första illustrationsjobb strax därpå. Efter att ha bytt fokus till animerad film, har han skrivit, regisserat och animerat sex kortfilmer som alla fått stor internationell spridning. Han har två gånger tävlat i filmfestivalen i Cannes; ”Spegelbarn” nominerades till en guldpalm för bästa kortfilm 2007 och ”Måste” var en av sju tävlande filmer i Kritikerveckan 2003. 2009 regisserade han spelfilm för första gången när spelfilmsdelen av ”Sudd” filmades. Därefter tog det ett år att färdigställa allt arbete med animation och effekter.

  Erik Rosenlund har tidigare gjort filmerna:
  ”The Dark Side of the Morning”, 2002
  ”Måste” (Engelsk titel: ”Compulsion”), 2003
  ”Butler”, 2005
  ”Spegelbarn” (Engelsk titel: Looking Glass), 2007
  ”Checkoo”, 2008
  ”Kallprat” (Engelsk titel: ”Small Talk”), 2009
  ”Sudd” (Engelsk titel: ”Out of Erasers”), 2011

  Länkar

  Klicka på bilden för att ladda ned som högupplöst. Ange Folkets Bio som bildkälla om ej annat anges.

  Fakta