SPOTT

14 minuter Kortfilm, Spelfilm Premiär 21 december, 2022

Nellie och Jasse är 13 år och har alltid varit bästisar. Tillsammans har de skapat en slags fristad där de kan utforska världen hemifrån utan någon yttre press. Där kan dom utforska sin sexualitet och vuxenblivande men också fortfarande vara barn och leka. Men på sistone har Jasse börjat intressera sig för livet som tonåring och vill gärna att dom ska börja hänga nere vid skaterampen. Men Nellie är inte redo, hon vill stanna i deras trygga värld. Det börjar skava mellan bästisarna och en kväll eskalerar allt vilket sätter igång ett maktspel mellan bästisarna där det blir mer och mer tydligt att Jasse inte kommer att acceptera Nellie förens hon bevisat sig, ett slags mandomsprov för Nellie.

Språk
Länder
Produktionsår
OriginaltitelSPOTT

Press & bransch

Visa mer

TORTOISE IN TIME

14 minuter Animation, Kortfilm Premiär 7 december, 2022

REALITY CHECK

14 minuter Kortfilm Premiär 14 december, 2022

Kikaren

9 minuter Animation, Kortfilm Premiär 21 december, 2022

Våra nyheter

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Missade du en film på bio?

Flera av vårens filmer går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.