Själen för fan – långfilmen

66 minuter Dokumentär Premiär 8 juni, 2024

Man har opererat bort det själsliga i vårt samhälle.
Pengar har blivit en del av folksjälen.
Två röster ur filmen Själen för fan, en reflektion över hur vår tids samhälle kommit att bli slav under Penningens makt. Redan för två hundra år sedan ställde den vassa författarinnan Anna Maria Lenngren frågan om medborgaren kommit att förvandlats till någon ”vars själ ligger i plånboken”? I sina senaste filmer, från ”Godheten” och framåt, har Stefan Jarl ställt sig frågan om vad för sorts samhälle vi lever i. Var det så här vi ville att vårt land skulle fungera och se ut? Inte minst under de senaste åren med Pandemin, och krigen i Ukraina och Gaza har det demokratiska samhället kommit att bli allt tystare. Vart är vi på väg?

Premiär i hela landet i augusti!

Språk
Text
Länder
Produktionsår
OriginaltitelSjälen för fan – långfilmen

Press & bransch

  • Filmnummer
    10125

Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás

79 minuter Dokumentär Premiär 23 augusti, 2024

Bye Bye Boredom

75 minuter Drama Premiär 6 september, 2024

Green Border

147 minuter Drama Premiär 20 september, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.