Rädda julen

Barnfilm Premiär 25 december, 2024

Ett spännande och roligt paket i det vintrigaste av landskap! Filmerna har visats på en mängd filmfestivaler och senast vann Hoofs on Skate pris som bästa kortfilm på Kristiansands Barnefilmfestival.

Hoofs on Skates
Kompisarna Grisen och Kon åker skridskor på en frusen sjö. De kappåker, gör isdanser och hopp, när plötsligt en främmande värld spricker upp under dem: något med en stor mun, vassa tänder och nyfikna ögon! De två vännerna måste nu lära sig att inte låta rädslan ta över, eller kanske det är bäst ändå?

The Treflix: Christmas special
Julen närmar sig och hela Treflikville sjuder av förväntan, men på självaste julafton har alla julgranskulor försvunnit från staden. Tillsammans med Jultomten och hans pratsamma ren försöker Treflik, Treflinka och Robobot lösa mysteriet – vem är den skyldiga?

Språk
Text
Länder ,
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    10132

Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás

79 minuter Dokumentär Premiär 23 augusti, 2024

Bye Bye Boredom

75 minuter Drama Premiär 6 september, 2024

Green Border

147 minuter Drama Premiär 20 september, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.