FOLKETS BIO och COVID-19

Folkets Bio tar händelseutvecklingen kring Coronaviruset på stort allvar och bevakar den aktivt.

Läs mer här

    Den här filmen har Folkets Bio tidigare haft i distribution. Rättigheterna har gått ut och filmen kan inte längre bokas hos Folkets Bio.

    En tecknad saga för hela familjen med gulliga katter som är ganska klyftiga, elaka råttor som är lite korkade och en liten måsunge som inte har någon mamma.

    Stadskatten Zorba och hans kompisar, Översten, Diderot, Prosit och lilla Jojo är ständigt i strid med de elaka kloakråttorna, Annars lever de ett trevligt och behagligt liv. Tigger lite fisk av fiskhandlaren och berättar rövarhistorier för varandra. Men en eftermiddag när Zorba ligger och myser i trädgården störtar en oljeskadad mås ner mitt framför nosen på honom.. Hon heter Kenga och hon hinner precis värpa sitt allra första ägg innan hon dör. Och Zorba hinner precis lova den döende Kenga tre saker. Zorba har inget val. Han vill först inte berätta nåt för de andra katterna, men till slut kan han inte hålla det hemligt längre. Zorba har lovat Kenga att han ska ta hand om hennes ägg. Men kan katter verkligen ruva? Och kan de lära måsungar att flyga?

    Klicka på bilden för att ladda ned som högupplöst. Ange Folkets Bio som bildkälla om ej annat anges.

    Fakta