Israel Palestina i svensk TV 1958-1989

210 minuter Dokumentär Premiär 4 oktober, 2024

Genom att blicka tillbaka i historien försöker vi förstå en av vår tids värsta konflikter. Under åren 1958 – 1989 rådde public service-monopol i Sverige och SVT:s rapportering från Israel och Palestina var unik. Deras reportrar var ständigt på plats i det krigsdrabbade området och dokumenterade allt från vardagsberättelser till internationella storkriser. Detta omfattande material ligger till grund för arkivmästaren Göran Hugo Olssons (Black Power Mixtape 1967-1975, Om våld/Concerning Violence) senaste film där bilder av den israeliska statens uppkomst varvas med Palestinas frihetskamp. Reportage med Yasser Arafat och intervjuer med Israels utrikesminister Abba Eban under ett Sverigebesök är delar av ett exklusivt material som inte visats sedan det sändes. Tillsammans berättar de historien om ett förändrat medielandskap och ger oss verktyg att förstå denna konflikt som så starkt påverkat vår samtid. Drabbande och hjärtskärande aktuell.

Språk
Text
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    10128

Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás

79 minuter Dokumentär Premiär 23 augusti, 2024

Bye Bye Boredom

75 minuter Drama Premiär 6 september, 2024

Green Border

147 minuter Drama Premiär 20 september, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.