Greven

74 minuter Dokumentär Premiär 26 oktober, 2022

Obs! Endast streaming

Jon Blåheds dokumentär Greven är en personlig dekonstruktion av true crime-genren. Den är personlig betraktelse i dubbel bemärkelse då  huvudpersonen Greven är en ”onämnbar” släkting: en ökänd svensk brottsling med smeknamnet ”Greven”. 

Som true-crime har Greven och hans kriminella bana allt man kan önska, trefaldigt mordmisstänkt och en av de största kriminella profilerna i Sverige på 90- och 00-talet. 

Men Jon Blåhed trotsar genreelementen och berättar den ”sanna” historien om Greven och utmanar  kanske publikens törst efter en annan ”sann” true-crime. Han lyfter också in sin egen och familjens motvilliga nyfikenhet i filmberättelsen. Det är Jon Blåheds pappas kusin. Resultatet har  blivit en spännande, aktuell och politisk dokumentär – en sann nordisk noir, den första i sitt slag.

Manus
Språk
Länder
Produktionsår

Press & bransch

Visa mer

Det finns alltid en morgondag

118 minuter Drama Premiär 1 mars, 2024

Arg_gubbe.mov

15 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 6 mars, 2024

En Hjältes Död

14 minuter Kortfilm, Spelfilm Premiär 13 mars, 2024

Våra nyheter

Sista chansen!

Nu går de sista tröjorna Endast 250 pix Maila din beställning med din postadress till info@folketsbio.se Ange storlek (S,M,L, XL) och antal

Vårens kommande filmer

Vilka filmer har premiär genom Folkets Bio framöver? Ta en titt på programmet under kommande filmer-sidan. På webben uppdaterar vi regelbundet med nya titlar.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.