Greven

74 minuter Dokumentär Premiär 26 oktober, 2022

Obs! Endast streaming

Jon Blåheds dokumentär Greven är en personlig dekonstruktion av true crime-genren. Den är personlig betraktelse i dubbel bemärkelse då  huvudpersonen Greven är en ”onämnbar” släkting: en ökänd svensk brottsling med smeknamnet ”Greven”. 

Som true-crime har Greven och hans kriminella bana allt man kan önska, trefaldigt mordmisstänkt och en av de största kriminella profilerna i Sverige på 90- och 00-talet. 

Men Jon Blåhed trotsar genreelementen och berättar den ”sanna” historien om Greven och utmanar  kanske publikens törst efter en annan ”sann” true-crime. Han lyfter också in sin egen och familjens motvilliga nyfikenhet i filmberättelsen. Det är Jon Blåheds pappas kusin. Resultatet har  blivit en spännande, aktuell och politisk dokumentär – en sann nordisk noir, den första i sitt slag.

Manus
Språk
Länder
Produktionsår

Press & bransch

Visa mer

Jordens sång

90 minuter Dokumentär Premiär 29 september, 2023

This World is Not My Own

97 minuter Dokumentär Premiär 6 oktober, 2023

GALATEA

8 minuter Drama, Kortfilm, Thriller Premiär 11 oktober, 2023

Våra nyheter

Höstens kommande filmer

Vilka filmer har premiär genom Folkets Bio framöver? Ta en titt på programmet HÄR eller under kommande filmer-sidan. På webben uppdaterar vi regelbundet med nya titlar.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under vintern och våren 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

FOLKETS BIO 50 ÅR!

1973 gick ridån upp för en ny epok inom svensk film när Folkets Bio bildades. Var med när vi tar klivet in i de nästa 50 åren, lika fast beslutna idag att med kärlek till filmen och publiken fortsätta att erbjuda ett brett och inkluderande filmutbud på biograferna och varhelst film visas.