Souleiman arbetar på ett skrytbygge av ett torn i en förort till Dakar. Byggjobbarna har inte fått betalt på flera månader och till slut får de nog och ger sig iväg över havet i hopp om en bättre framtid. Souleiman älskar Ada men hon är bortlovad till en annan. Ett par dagar efter att han gett sig av drabbas Adas bröllop av en brand och en mystisk feber sprider sig. Samtidigt kommer Souleiman tillbaka för att träffa Ada en sista gång.

Mati Diop, född 1982, är skådespelerska (bland annat i Claire Denis film 35 Shots of Rum, 2008) och filmregissör. Med Atlantics blev hon 2019 den första svarta kvinnliga regissören att tävla om Cannes Film Festivals högsta pris, Palme d’Or. Filmen vann Cannes-juryns Grand Prix. Mati Diop är dotter till musikern Wasis Diop och syskonbarn till den framträdande senegalesiske filmskaparen Djibril Diop Mambéty.

Filmen distribueras på biograf i samarbete med Sveriges Förenade Filmstudios och Netflix. Föreställningstiderna går tyvärr inte att se här på webben men filmen visas bland annat på följande biografer: Zita och Bio Rio i Stockholm, Hagabion i Göteborg, Panora i Malmö, Kino i Lund, Fyrisbiografen i Uppsala, Elektra i Västerås, Folkets Bio i Umeå, Palladium i Växjö, Roxy i Örebro, Regina i Östersund, Royal i Luleå, Gasklockorna/Bio 7:an i Gävle, Folkets Bio i Visby, Medborgarhusbion i Vännäs.

Fakta