Charles nonsens

54 minuter Animation Premiär 1 januari, 1988

Charles Nonsens är en udda typ, en rocksångare och lite smått snuskig på alla sätt och vis. När han råkar få en elektrisk stöt av en synt, leder det till att han varken kan vrida på nacken eller spela mer.

Managern i Sundsvall försöker på alla sätt skaffa ett jobb åt Charles Nonsens, men denne har en stark benägenhet att trassla till det. Igen, och igen, och igen…

”Charles Nonsens blev ju hatad av pressen, och exempelvis totalsågad i Expressen minns jag. Men sedan hände något och han blev en legendarisk kultfigur!”
– Johan Hagelbäck

Språk
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9137

Glenn, The Great Nature Lover

5 minuter Animation, Kortfilm Premiär 3 april, 2024

My Gig in Sweden

15 minuter Kortfilm, Spelfilm Premiär 10 april, 2024

Smak av björnbär

110 minuter Drama Premiär 12 april, 2024

Våra nyheter

Vårens kommande filmer

Vilka filmer har premiär genom Folkets Bio framöver? Ta en titt på programmet under kommande filmer-sidan. På webben uppdaterar vi regelbundet med nya titlar.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.