Ledig tjänst på Folkets Bio

Verksamhetsledare till Folkets Bio

Vill du ta kvalitetsfilmen in i framtiden? Är du film- och kulturintresserad och vill jobba i ett idéburet sammanhang? Har du erfarenhet av marknadsföring, påverkansarbete och press? Då kan rollen som verksamhetsledare på Folkets Bio passa dig.

Uppdraget

Du arbetar med filmpolitiskt påverkansarbete, marknadsföring och pressansvar. Tillsammans med övriga medarbetare identifierar du målgruppsanpassade kommunikations- och marknadsföringsinsatser som du sedan har ett övergripande ansvar för att genomföra. Du har kontakt med samverkanspartners, föreningar, nätverk och nationella- och internationella organisationer och för fram Folkets Bios röst i branschen och samhället.

Som talesperson för Folkets Bios Riksorganisation förväntas du ibland företräda föreningen medan du i andra sammanhang säkrar att någon annan gör det utifrån kompetens och roll. I rollen ingår personalansvar för 5–6 medarbetare som alla har stort eget ansvar inom sina respektive ansvarsområden och för helheten. Du kommer att initiera, leda och utvärdera utvecklingsinsatser för att främja att Folkets Bios filmer når ut och får en bred och stor publik. Utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med övriga medarbetare.

Du kommer kontinuerligt att förbereda och föredra frågor till styrelsen samt dela information till och från styrelsen. Du kommer att planera och genomföra en rad olika event kopplade till verksamheten. I din roll ingår också att skriva och följa upp bidragsansökningar och delta i urvalet av nya filmer tillsammans med de som ansvarar för filminköpen.

Din profil

Självklart ställer du som sökande dig bakom Folkets Bios stadgar och ändamålsparagraf. Du har ett genuint intresse för film men också för demokrati och rättvisefrågor.

Vi söker dig som har:

 • – branscherfarenhet från filmdistribution samt goda kunskaper om film, filmdistribution, biografernas villkor,
 • – dokumenterad erfarenhet av kommunikation, marknadsföring, publikarbete och sälj, samt att leda projekt, arrangera event,
 • – arbetat med påverkansarbete,
 • – ledarerfarenhet och god förmåga att koordinera arbete och att leda på ett demokratiskt och tillitsbaserat sätt samt erfarenhet av budgetansvar,
 • – god kommunikationsförmåga,
 • – mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Meriterande är om du:

 • – har upparbetade och relevanta nätverk inom film och filmdistribution,
 • – har erfarenhet av att arbeta på biograf, att nå ut med filmer i olika visningsfönster eller på annat sätt arbetat med film,
 • – är aktiv inom Folkets Bio,
 • – har erfarenhet av mediekontakter samt att skriva ansökningar för projektstöd,
 • – har arbetat inom idéburen sektor och i en medlemsstyrd förening,
 • – har andra språkkunskaper förutom svenska och engelska.

För att ha förutsättningar att klara arbetet behöver du vara prestigelös, tycka om att arbeta operativt men också ha god strategisk förmåga. Du har god kännedom om samhället, kulturer och normer och för att du ska fungera i rollen utgår vi från att du är relationsskapande, är bra på att samarbeta, har ett utvecklingsfokus och en god organisationsförmåga.

Placeringsort, anställning och arbetssätt

Placeringsort är Stockholm. Kontoret ligger på Södermalm.
Anställningen är en heltidsanställning/tillsvidareanställning som inleds med provanställning på sex månader. I tjänsten ingår resor, upp till cirka 30 dagar per år. Tillträde sker i april/maj 2024. Kollektivavtal finns, Kollektivavtal Tjänstemän inom civilsamhället. Vi tillämpar likalönsprincipen.
Folkets Bio är en platt organisation med hög grad av inkludering. Arbetsplatsen kännetecknas av kollektiva arbets- och beslutsprocesser,  

Ansök senast 2 januari 2024
Folkets Bio arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Urval sker löpande men intervjuer hålls först efter att ansökningstiden gått ut.

Skicka din ansökan med ditt CV och, om du vill, ett personligt brev till petter.forkstam@folketsbio.se senast 2 januari 2024. Inledande intervjuer genomförs vecka 2-3, 2024.

För frågor om tjänsten kontakta styrelseordförande petter.forkstam@folketsbio.se /
070-357 58 13 eller personalrepresentant Hanna Sersam,
hanna.sersam@folketsbio.se/ 073-682 75 21

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vittne

12 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 21 juni, 2024

Bastubabes

5 minuter Kortfilm, Spelfilm Premiär 21 juni, 2024

Osagt

6 minuter Kortfilm, Spelfilm Premiär 21 juni, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.