FOLKETS BIO 50 ÅR!

Nu ska vi fira biovänner – välkomna!

Klicka på biografens namn för att komma till program och biljettbokning.

ZITA – Stockholm
Inte nog med att Folkets Bio fyller 50 år, men även biografen Zita fyller 30 år & det vill vi fira med en hel veckas kalas! Fram till helgen den 13-15 oktober visar vi olika klassiker för att sedan ladda upp med röda mattan och premiär för ‘Höstlöv som faller’ & ‘Kalles klätterträd’. Förutom film bjuder helgen på tårta, affischvernissage, mingel och mycket mer!

KINO – Lund
Lund har laddat upp med röda mattan-premiär för Cannesvinnaren ’Höstlöv som faller’, stumfilmsvisning med livemusik av 100 års firande Gunnar Hedes saga, tårtkalas vid barnfilmspremiären av Kalles klätterträd, filmquiz med fina priser, utlottningar, fina erbjudanden till publiken och mycket mer!

PANORA – Malmö
Varmt välkommen till en festlig helg på bion med premiärvisningar, samtal, livemusik, mingel och specialvisningar till extra förmånliga priser!

HAGABION – Göteborg
Välkomna på premiär ‘Höstlöv som faller’ – en efterlängtad come-back av Aki Kaurismäki; quiz & tårtkalas, ballonger & affischbonanza; nypremiär på ‘Kalles klätterträd’ och andra små finurliga filmer från Peter Cohen och Olof Landström för en ny generation barn; hurrarop och gamla goda Folkets Bios klassiker.

FOLKETS BIO UMEÅ – Umeå
Kom och fira med oss, vi visar klassiker och nyheter för såväl vuxna som barn hela helgen! Dessutom visar vi utvalda titlar för endast 50 kronor! Det blir premiärkalas på lördagen för våra yngsta cineaster. Varmt välkomna!

BIO REGINA – Östersund
Bio Regina bjuder in till jubileumshelg med filmpremiärer och älskade filmer för stora och små,  jubileumstårta, mingelcider och jubileumsbiljettpriset 50 kr.

FYRISBIOGRAFEN – Uppsala
På Fyris firar vi genom ett specialprogram med premiärer, publikfavoriter och utvalda filmpärlor från Folkets Bios 50-åriga historia. Biljetterna kostar endast 50 kr! Vi kommer även bjuda på mingel, utlottningar och allmänt festlig stämning. Detaljer kommer inom kort!

FOLKETS BIO VISBY – Visby
Maskerad med filmtema på Restaurang Borgen! Under kvällen roar vi oss med bland annat Tipsrunda, Biljard, Shuffelboard och Karaoke.

ELEKTRA – Västerås
För Elektras del markerar oktober en fartfylld och spännande månad som innehåller ett hejdundrande jubileumsfirande. Under hela helgen 13–15 oktober svidar vi nämligen om till våra finaste festkläder för att uppmärksamma att Folkets Bio fyller 50 år och att Elektra Bio fyller 35 år. Vi vill så klart att just du är med och firar detta dubbla jubileum!

FOLKETS BIO JÖNKÖPING – Jönköping
Riksföreningen Folkets Bio fyller 50 år och vi firar hela helgen 13-15 oktober. Det blir massor av film, roliga utlottningar, tårtkalas, tipspromenad, musik och gäster. Alla biljetter kostar endast 50:- Varmt välkommen att fira med oss!

Firandet fortsätter: Folkets Bio i Cannes!


ELLOS EATNU – LÅT ÄLVEN LEVA på galatur i Sápmi!

Filmturné för politiska dokumentären PÅ HVITFELDTSKA BODDE VI!


Folkets bio gästar BUFF, Panorama, 12/3


Alfons Åberg-kalas, Folkets Bios biografer 11-12/2


Galapremiär Godland, biograf Sture 7/2


Folkets Bio firar 50 år, Hagabion 28/1

Leaving Jesus

86 minuter Dokumentär Premiär 26 april, 2024

Goodbye Julia

120 minuter Drama Premiär 10 maj, 2024

Sommarljus… och sen kommer natten

111 minuter Drama Premiär 24 maj, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.