Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer.

Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september. El Salvador har världens strängaste abortlagar och i den högaktuella filmen får vi följa Teodora och 17 andra kvinnors livsöden. Kvinnor utan mänskliga rättigheter som avtjänar 30-åriga fängelsestraff för helt omänskliga brott eller brott de inte ens begått. 

Den 22 oktober har CALL ME MADAME MAESTRO premiär. En film som fångar och förmedlar erfarenheter från den klassiska musikvärlden, sett ur kvinnans blick. 

Hogir Hiroris (The Deminer) nya film SABAYA med premiär 19 november har vunnit flera priser på festivaler runt om i världen och skildrar de frivilliga medarbetarna på Yazidi Home Center som riskerar sina liv för att rädda de yazidiska kvinnorna som hålls fångna av IS i ett av världens farligaste flyktingläger, al-Hol i Syrien. 

Vi säger att krig är omänskligt. Men mänskligheten befinner sig ständigt i krig. BELLUM – KRIGETS DEMON väver samman tre berättelser om modern krigsföring från olika delar av världen. Premiär 3 december. 

The Lovers

13 minuter Animation, Kortfilm Premiär 20 mars, 2024

Lars är LOL

89 minuter Barnfilm Premiär 22 mars, 2024

Som vi har älskat

82 minuter Dokumentär Premiär 27 mars, 2024

Våra nyheter

Vårens kommande filmer

Vilka filmer har premiär genom Folkets Bio framöver? Ta en titt på programmet under kommande filmer-sidan. På webben uppdaterar vi regelbundet med nya titlar.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.