Missade du filmen på bio? Nya titlar att streama!

Sjunk ner i soffan och njut av kritikerhyllad politik och passion i 90-talets Paris, en härlig komedi med Agnès Jaoui, dokumentärfilmer som utforskar mellanförskap och barns universum, eller en överraskande barnfilm av prisbelönte Goran Kapetanovic. Alla kan streamas direkt här på Folkets Bios webb!

120 SLAG I MINUTEN
av Robin Campillo, Frankrike

Politik och passion i 90-talets Paris. Trots att AIDS fortsätter att skörda tusentals offer är hjälpen återhållsam. Frustrationen växer bland aktivisterna i Act Up som tvingas ta till spektakulära metoder för att dra uppmärksamhet till frågan.

“Jag tror att det är svårt att älska en film mer än den här” – Pedro Almodovar, juryns ordförande i Cannes 2017. Vinnare av Grand Prix, FIPRESCI-priset & Queerpalmen.

“Ett mästerverk!” – P1, Kulturnytt

50 VÅRAR
av Blandine Lenoir, Frankrike

50 år, nyskild, arbetslös och snart mormor. Aurore (Agnès Jaoui) står inför en helt ny fas i livet. Att klara sig själv och ha lite knackigt med pengar är hon van vid. Men åldern… När hon råkar springa in i sin gamla ungdomskärlek bestämmer hon sig. Hon vägrar acceptera att livet är slut. Det är kanske nu det börjar?

”Sorglöst och livsbejakande” – DN

SHAPESHIFTERS
Regi: Sophie Vukovic, Sverige

Men var kommer du ifrån egentligen? 1989 migrerar Sophie Vukovics föräldrar från Jugoslavien till Australien, via Pearl Delta i Kina under IT-boomen på 1990-talet. Sedan hamnar de i Sverige för att bygga ett bättre liv för sin familj. En filmisk essä om migration och längtan efter tillhörighet bortom nationella gränser.

“Mellanrum behöver inte vara tomrum. Shapeshifters är en debut som inger hopp” – 4:a i Göteborgs-Posten

BARNDOM
Regi: Margreth Olin, Norge

En film om barn på barnens villkor. Den mångfaldigt prisbelönade regissören Margreth Olin har under ett år följt barnen på en förskola med sin kamera.

”Både roligt och starkt gripande” – 4:a i DN

KRIG
Regi: Goran Kapetanovic, Sverige

Mira och Omar härskar över var sin gård. Strikta regler och lagar håller konflikten i balans.
Så flyttar Malte dit. Malte vet allt om historiska slag och spelteori och hamnar genast i centrum mellan de två gängen. Nu eskalerar bråket till en helt ny nivå. Men hur långt är Mira och Omar och de andra barnen beredda att gå? Är det verkligen krig de vill ha?

”Överraskande barnfilm som vågar spänna bågen rejält” – 4:a i TT/Metro

 

Bild: Nahuel Pérez i 120 slag i minuten

 

Leaving Jesus

86 minuter Dokumentär Premiär 26 april, 2024

Goodbye Julia

120 minuter Drama Premiär 10 maj, 2024

Sommarljus… och sen kommer natten

111 minuter Drama Premiär 24 maj, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.