Eric Sjöström ny ordförande för Folkets Bio

I helgen valdes Eric Sjöström av en enhällig kongress till ordförande för Folkets Bios riksstyrelse. Eric Sjöström har många uppdrag inom kultursektorn och är idag även ordförande för Sveriges Körförbund och för den nyöppnade kulturinstitutionen Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen. Han har också erfarenhet av styrelseuppdrag från Astrid Lindgren-verksamhet i Vimmerby, Kungl. Musikhögskolan och Dramaten.

Sedan ett antal år tillbaka är han verksam som konsult och har bland annat utrett kulturstödet i Stockholms län, skrivit en kulturplan för Södertälje kommun och analyserat musiklivet i Västra Götaland. För närvarande är han interimschef för mediehuset Fanzingo i Alby, Botkyrka, och har tidigare varit chef för bl.a. Folkoperan och Kulturhuset i Stockholm.

– Jag är oerhört glad och stolt över att tillsammans med medarbetare, styrelsekamrater och alla engagerade medlemmar få leda arbetet i Folkets Bio, som är en viktig och mångfacetterad aktör i svenskt kulturliv, säger Eric Sjöström. Med tanke på den nya statliga filmpolitiken och distributions- och tillgänglighetsfrågor känns uppdraget att utveckla och bredda tillgången till högkvalitativ film över hela Sverige extra spännande.

Med en nyvald styrelse med Eric Sjöström vid rodret och ett team förstärkt med Agneta Mogren – ny administrativ verksamhetschef som närmast kommer från Tempo Dokumentärfestival – tar Folkets Bio ett offensivt steg framåt för att öka mångfalden i utbudet på Sveriges biografer och övriga visningsfönster.

I styrelsen för riksföreningen Folkets Bio ingår även Kerstin Klingmann, Daniel Tollefsen Altamirano, Andreas Hoffsten, Kerstin Olander, Christina Schöning, Hanna Sersam, Olle Agebro samt Ulla Pedersen Estberg.

Goodbye Julia

120 minuter Drama Premiär 10 maj, 2024

Sommarljus… och sen kommer natten

111 minuter Drama Premiär 24 maj, 2024

Red Island

117 min minuter Drama Premiär 5 juli, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.