Välkommen till vår nya hemsida och online-salong!

Här hittar du information om alla filmer och var du kan se dem – på bio, strömmande på VOD eller på DVD. Du kan titta på över 200 av våra filmer direkt i webbläsaren på din dator, telefon eller surfplatta. Allt du behöver göra är att gå till sidan ”Filmer” och välja en film under fliken ”Online”. Tryck på ”> Online” under filmens presentation. På filmsidan väljer du ”Se online” och följer instruktionerna. Trevlig tittning!

TORTOISE IN TIME

14 minuter Animation, Kortfilm Premiär 7 december, 2022

REALITY CHECK

14 minuter Kortfilm Premiär 14 december, 2022

Kikaren

9 minuter Animation, Kortfilm Premiär 21 december, 2022

Våra nyheter

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Missade du en film på bio?

Flera av vårens filmer går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.