GRATTIS TEHERAN TABU!

Årets Scope100-vinnare är Ali Soozandehs debutfilm Teheran Tabu (Tehran Taboo) som nu får svensk biografdistribution genom Folkets Bio. Läs mer om filmen – klicka här.

Scope100 är Folkets Bio-projektet som ger alla som älskar film chansen att se ny europeisk film som inte har släppts i Sverige. Filmnörd, filmkritiker, filmbloggare, journalist, student, Folkets Bio-medlem eller bara bioälskare – det viktigaste är att du är intresserad av film och målet är att du tillsammans med 99 andra ska välja en film för svensk biodistribution genom Folkets Bio.

Förra årets Scope100 blev en stor succé med över 600 anmälningar från hela Sverige. 100 filmälskare valdes ut som fick se sju festivalfilmer och rösta fram en av dem för biografdistribution genom Folkets Bio. Förra årets vinnare blev den isländska filmen Heartstone av Guðmundur Arnar Guðmundsson, som gick upp på bio sommaren 2017.

Det här är andra året som Folkets Bio är med i Scope100. Utöver Sverige deltar Norge, Polen, Portugal, Tjeckien, Litauen och Ungern. Scope100 är ett initiativ utvecklat av FestivalScope i samarbete med den polska distributören Gutek och stöds av Kreativa Europa/Stöd till publikutveckling.

Följ Scope100 på Facebook för fler nyheter – klicka här!

Filmerna som var med i 2018 års omgång av Scope100:
Polina av Angelin Preljocaj och Valérie Müller
Razzia av Nabil Ayouch
Scary Mother av Ana Urushadze
Tehran Taboo av Ali Soozandeh (vinnare!)
Drei Zinnen av Jan Zabeil

Filmerna som var med i förra omgången av Scope100:
After Love av Joachim Lafosse
Baden Baden av Rachel Lang
Heartstone av Guðmundur Arnar Guðmundsson (vinnare!)
Mimosas av Oliver Laxe
Mother av Kadri Kõusaar
Quit Staring at my Plate av Hana Jušic
Wild av Nicolette Krebitz

Läs mer om vinnarfilmen från 2017, Heartstoneklicka här!