Grattis till filmen Heartstone av Guðmundur Arnar Guðmundsson som vann årets upplaga av Scope100. Vinnarfilmen presenterades under Göteborg Filmfestival, där även regissören var på plats. Den vann också The Lorens Award, som delades ut under festivalens prisceremoni den 4 februari. Nu får Heartstone svensk biografdistribution genom Folkets Bio tack vare alla Scope-deltagare som röstade fram den. Premiären blir den 30 juni 2017.

Scope 100 vill engagera medlemmar och filmintresserade med möjligheten att titta på ny europeisk film. Filmnörd, filmkritiker, filmbloggare, journalist, student, Folkets Bio-medlem eller bara bioälskare – det viktigaste är att du är intresserad av film och målet är att välja en film för svensk biodistribution.

Under hösten 2016 sökte projektet deltagare från hela Sverige och fick in fler än 660 anmälningar. Av dessa valdes 100 personer på 34 orter ut för att delta i Scope 100 och se sju filmer från några av årets internationella filmfestivaler via streamingtjänsten FestivalScope. Scope-deltagarna runt om i landet diskuterar filmerna i en sluten grupp på nätet och röstar om dem, och den film som väljs som vinnare får svensk distribution via Folkets Bio.

Filmerna som varit med i årets upplaga av Scope 100:

After Love av Joachim Lafosse
Baden Baden av Rachel Lang
Heartstone av Guðmundur Arnar Guðmundsson
Mimosas av Oliver Laxe
Mother av Kadri Kõusaar
Quit Staring at my Plate av Hana Jušic
Wild av Nicolette Krebitz

Det här är första året som Folkets Bio är en del av Scope 100. Utöver Sverige är Frankrike, Tjeckien, Ungern, Polen, Österrike, Lituaen, Portugal och Norge med i projektet. Scope 100 är ett initiativ utvecklat av FestivalScope i samarbete med den polska distributören Gutek och stöds av Kreativa Europa/Stöd till publikutveckling.

Följ Scope 100 på Facebook – klicka här!

Läs mer om vinnarfilmen Heartstone klicka här!