Rösta fram en film som får biografpremiär!

Folkets Bio är tillbaka med en andra omgång av Scope100 – projektet som ger alla som älskar film chansen att få se ny europeisk film som inte har släppts i Sverige. Filmnörd, filmkritiker, filmbloggare, journalist, student, Folkets Bio-medlem eller bara bioälskare – det viktigaste är att du är intresserad av film och målet är att du tillsammans med 99 andra ska välja en film för svensk biodistribution genom Folkets Bio.

Start 17 januari
Den 17 januari öppnar anmälan inför årets omgång av Scope100. Förra årets Scope100 blev en stor succé med över 600 anmälningar från hela Sverige. Hundra filmälskare valdes ut och fick se sju festivalfilmer som inte hade svensk biografdistribution, för att sedan rösta fram en film som gavs biografdistribution genom Folkets Bio. Förra årets vinnare blev den isländska filmen Heartstone av Guðmundur Arnar Guðmundsson som gick upp på bio sommaren 2017.

Anmälningslänken för årets upplaga av Scope100 finner du här.

Nytt format inför årets Scope100
Årets omgång av Scope100 kommer att omfatta fem filmer istället för sju. Vilka filmer som ingår kommer att avslöjas i slutet av januari.

Det här är andra året som Folkets Bio är med i Scope100. Utöver Sverige deltar Norge, Polen, Portugal, Tjeckien, Litauen och Ungern. Scope100 är ett initiativ utvecklat av FestivalScope i samarbete med den polska distributören Gutek och stöds av Kreativa Europa/Stöd till publikutveckling.

Följ Scope100 på Facebook för fler nyheter – klicka här! 

 

Filmerna som var med i förra årets upplaga av Scope100:

After Love av Joachim Lafosse
Baden Baden av Rachel Lang
Heartstone av Guðmundur Arnar Guðmundsson (vinnare!)
Mimosas av Oliver Laxe
Mother av Kadri Kõusaar
Quit Staring at my Plate av Hana Jušic
Wild av Nicolette Krebitz

Läs mer om vinnarfilmen från 2017, Heartstone – klicka här!