We Feed the World

96 minuter Dokumentär, Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Trots att 100 000 människor dör till följd av svält varje dag, går tonvis av mat helt till spillo. Mar som ofta produceras i de fattiga länderna till förmån för västvärlden, som redan har tillräckligt.

We Feed The World är en film om produktionsvillkor och globalisering, fiskare och lantbrukare, lastbildchaufförer och mäktiga företagsledare. Oförglömliga bilder berättar om ur mat produceras, transporteras, säljs och konsumeras av människor runt om i hela världen – och om dem som inte har tillgång till den.

Länkar

Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9164

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!