Stream

Tvillingarna från Krakow

41 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Huvudpersoner i filmen är tvillingarna Joanna och Karolina, tio år gamla. De bor i hjärtat av Krakow, nära Rynek, det stora torget med anor från renässansen. Deras mor är biblotekarie och deras far kemist och forskare på universitetet.

Filmen är en personligt hållen dokumentär med spelinslag. Dramatiserade scener i form av gestaltade drömmar och fantasier blandas med scener som har dokumentär prägel. Större delen av filmen utspelas i Polen men en del i Sverige under tvillingarnas besök här.

Åldersgräns
Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    292

BROMANCE

12 minuter Kortfilm Premiär 5 oktober, 2022

En persikolund i Katalonien

120 minuter Drama Premiär 7 oktober, 2022

DANSA MIN DOCKA

15 minuter Animation, Kortfilm Premiär 12 oktober, 2022

Våra nyheter

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Missade du en film på bio?

Flera av vårens filmer går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.