Stream

Thure Andersson i Rävetofta

10 minuter Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Thure är bonden som lever med sina hästar och aldrig varit intresserad av att köpa någon traktor. Att vara nära jorden och känna lukten av myllan, när man går bakom hästarna- det är behagligt, säger Thure Andersson.

Filmen är gjord av China Åhlander och blev nominerad till Best Swedish Short 2000 på Göteborg Filmfestival. Det finns en rytm i Thures arbete som jag påverkas och fascineras av, säger China. China Åhlander gjorde sin första dokumentärfilm 1991, Gammelsvenskby, om den svenska minoriteten i Ukraina. En film som visades i svensk, dansk och finsk TV.

Åldersgräns
Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    617

Lille Allan – den mänsklige antennen

85 minuter Animerad familjefilm, Barnfilm Premiär 5 augusti, 2022

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Tystnaden i Sápmi

72 minuter Dokumentär Premiär 9 september, 2022

Våra nyheter

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Folkets Bios filmhöst 2022

Nu börjar höstens filmer få sina premiärdatum. Håll dig uppdaterad via folketsbio.

Folkets Bio ❤️ Dokumentärfilm

Våren 2022 presenterar vi stolt tre nya dokumentärfilmer: Först ut är Maja Borgs PASSION som med personliga berättelser från utövare av både BDSM praktik och kristen tro, gestaltar gränsöverskridande frågor om längtan, sårbarhet och makt. Premiär 6 februari.