Stream

The working of Utopia

47 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Vi får följa koreografen , balettmästaren och dansaren Kevin Hagen och hans dansare i deras arbete med att förkroppsliga ett Utopia.

Arbetets realiteter väcker Utopia till liv, det ger det gestalt och form på så sätt att det förkroppsligar det- Utopia förkroppsligat genom arbetet. Varje språng är ett steg i riktning mot Utopia. Donna Feuer har själv beskrivit filmen: På ett sätt är denna film ett resedokument, detta är äventyret eller resan och vi är vittnena, budbärarna. Vår uppgift är att fånga detta på film för din njutning. En inspiration och aspiration.

Länder

Press & bransch

Visa mer

Lille Allan – den mänsklige antennen

85 minuter Animerad familjefilm, Barnfilm Premiär 5 augusti, 2022

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Tystnaden i Sápmi

72 minuter Dokumentär Premiär 9 september, 2022

Våra nyheter

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Folkets Bios filmhöst 2022

Nu börjar höstens filmer få sina premiärdatum. Håll dig uppdaterad via folketsbio.

Folkets Bio ❤️ Dokumentärfilm

Våren 2022 presenterar vi stolt tre nya dokumentärfilmer: Först ut är Maja Borgs PASSION som med personliga berättelser från utövare av både BDSM praktik och kristen tro, gestaltar gränsöverskridande frågor om längtan, sårbarhet och makt. Premiär 6 februari.