Stream

Stockholm -75

58 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Den 24 april 1975 ockuperar Karl-Heinz Dellwo och fem andra RAF-medlemmar den västtyska ambassaden i Stockholm. Dom vill i utbyte mot gisslan fria sina fängslade kamrater i Tyskland: Andreas Baader, Ulrike Meinhof och Gudrun Ensslin.

Ockupationen varar i nästan tolv timmar och slutar i nederlag för ockupanterna. Kvar är en sprängd ambassadbyggnad och fyra personer är döda, två avrättade av ockupanterna. Terroristerna grips och transporteras till Tyskland. Dom döms till två livstider i fängelse. Karl-Heinz Dellwo var då 23 år gammal.1995 släpps Karl-Heinz ur fängelset. Idag bor han i Hamburg med sin flickvän Ella också förre detta terrorist eller aktivist som hon själv säger. Karl-Heinz jobbar som chef på ett mindre dataföretag. Han har lyckats att skapa sig ett nytt liv men samtidigt är han för alltid förföljd av sitt våldsamma förflutna.

Länkar

Medverkande
Åldersgräns
Länder ,
Produktionsår

Press & bransch

Visa mer

BROMANCE

12 minuter Kortfilm Premiär 5 oktober, 2022

En persikolund i Katalonien

120 minuter Drama Premiär 7 oktober, 2022

DANSA MIN DOCKA

15 minuter Animation, Kortfilm Premiär 12 oktober, 2022

Våra nyheter

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Missade du en film på bio?

Flera av vårens filmer går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.