Spirited away

125 minuter Animation, Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Chichiro är en nyckfull och envis 10-åring, som tycker universum ska lyda hennes minsta vink. När hennes föräldrar, Akio och Yuko, berättar att de måste flytta blir hon helt vansinning och gör inga försök att dölja sin ilska.

På väg till sitt nya hus kör de vilse och får plötsligt syn på en enorm röd byggnad där en oändlig tunnel gapar mot dem som en gigantisk mun. Motvilligt följer Chichiro med sina föräldrar in i tunneln. Den leder till en spökstad – en värld bebodd av urgamla gudar och magiska varelser som styrs av en demonisk härskarinna, den förskräckliga Yubaba. Yubaba förklarar för Chichiro att alla nytillkomna förvandlas till djur innan de slaktas och äts upp. De som undkommer detta tragiska öde döms istället till förintelse eftersom de visats sig värdelösa. Turligt nog hittat Chichiro en vän i den gåtfulla Haku, och för att överleva i denna nya konstiga och farliga värld måste hon göra nytta, hon måste arbeta. Chichiro ger upp sin lättja, sin mänsklighet, sina minnen, till och med sitt namn.

Medverkande ,
Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9233

Kommande filmer

Aja baja, Alfons Åberg

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 21 januari, 2022

Costa Brava, Libanon

106 minuter Drama Premiär 21 januari, 2022

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.