Snoris och Plaskis – mysteriet med de försvinnande hålen

87 minuter Familjefilm Premiär 29 november, 2024

Snoris (8) och Plaskis (10) är bröder, och som de flesta syskon, är de varandras bästa vänner och bästa fiender. Den ena älskar ordning och reda, den andra en riktig stökpelle, men bägge gillar att fiska. På jullovet åker de till mormor som bor i en liten stad i Finland. Men det är något mystiskt som pågår i mormors lilla stad. Människorna uppträder mycket märkligt. Nyckelhålen i mormors hus har helt mystiskt försvunnit. När de ska pimpla försvinner hålen så fort de borrats upp. En annan mystisk sak är att nästan alla de möter har bländande vita tänder och konstiga leenden. Kan det hela ha något att göra med den märkliga tandläkaren Migrén Junior? Kan Snoris och Plaskis lösa mysteriet – innan det är för sent?

Språk
Text
Länder
Produktionsår
OriginaltitelRäkä ja Roiskis

Press & bransch

Visa mer

Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás

79 minuter Dokumentär Premiär 23 augusti, 2024

Bye Bye Boredom

75 minuter Drama Premiär 6 september, 2024

Green Border

147 minuter Drama Premiär 20 september, 2024

Våra nyheter

Ny verksamhetsledare för Folkets Bio 

Folkets Bio får en ny verksamhetsledare. Nilla Dahl börjar 1 september och ersätter Katrina Mathsson som går i pension i slutet av maj efter över 40 år på Folkets Bio.

Streama Folkets Bios filmer

Flera av filmerna som hade premiär under 2023 går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.