Sjöjungfrun i Shanghai

82 minuter Långfilm, Spelfilm Premiär 1 januari, 1970

En ensam videofilmare vandrar längs gatorna i Shanghai och filmens handling berättas genom honom som aldrig visar sig i filmen. Det enda som livar upp är tanken på hans älskade Meimei som uppträder som sjöjungfru på en bar. Han är väldigt förälskad i henne, men hon har en ovana att plötsligt försvinna.

En dag träffar han Mardar, ett motorcykelbud som just sluppit ur fängelset. Mardar berättar en märklig historia för honom. Det brott han straffats för var att han lurat och kidnappat sin flickvän Moudan som i förtvivlan kastat sig i den smutsiga Suzhoufloden för att aldrig komma upp igen. Men Mardar är övertygad om att hon aldrig drunknade och att det är hon som är Meimei.

Länkar

Regi
Manus
Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    670

Kommande filmer

Aja baja, Alfons Åberg

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 21 januari, 2022

Costa Brava, Libanon

106 minuter Drama Premiär 21 januari, 2022

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.