Sjöjungfrun i Shanghai

82 minuter Långfilm, Spelfilm Premiär 1 januari, 1970

En ensam videofilmare vandrar längs gatorna i Shanghai och filmens handling berättas genom honom som aldrig visar sig i filmen. Det enda som livar upp är tanken på hans älskade Meimei som uppträder som sjöjungfru på en bar. Han är väldigt förälskad i henne, men hon har en ovana att plötsligt försvinna.

En dag träffar han Mardar, ett motorcykelbud som just sluppit ur fängelset. Mardar berättar en märklig historia för honom. Det brott han straffats för var att han lurat och kidnappat sin flickvän Moudan som i förtvivlan kastat sig i den smutsiga Suzhoufloden för att aldrig komma upp igen. Men Mardar är övertygad om att hon aldrig drunknade och att det är hon som är Meimei.

Länkar

Regi
Manus
Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    670

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!