Stream

Pappa och jag

41 minuter Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Linda Västriks uppmärksammade dokumentär om uppgörelsen med sin pappa vann juryns specialpris vid Nordiskt Panorama i Reykavik 1999.

"Linda Västriks far har i alla år hindrat varje försök från hennes dotters sida att upprätthålla en kontakt mellan dem, och vägrat erkänna henne som sin dotter. Han lever kvar i det förflutna, fylld av bitterhet och självömkan, straffar sin dotter för det han den gång för många år sen upplevde som svek från hennes mors sida. Linda försöker i filmen få honom att gå med på att genomföra en gentest, för att bevisa för honom att hon är hans biologiska dotter. Hon vill konfrontera honom med sanningen om den smärta han påfört henne, och att förstå varför. Ett desperat försök att vinna den kärlek han är oförmögen att ge henne. En oerhört smärtsam, men också mycket rolig film, som i slutändan handlar om att lära vad man kan och inte kan ändra, och hur man, trots allt, går vidare."

Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    613

Kommande filmer

Aja baja, Alfons Åberg

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 21 januari, 2022

Costa Brava, Libanon

106 minuter Drama Premiär 21 januari, 2022

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.