Stream

Pappa och jag

41 minuter Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Linda Västriks uppmärksammade dokumentär om uppgörelsen med sin pappa vann juryns specialpris vid Nordiskt Panorama i Reykavik 1999.

"Linda Västriks far har i alla år hindrat varje försök från hennes dotters sida att upprätthålla en kontakt mellan dem, och vägrat erkänna henne som sin dotter. Han lever kvar i det förflutna, fylld av bitterhet och självömkan, straffar sin dotter för det han den gång för många år sen upplevde som svek från hennes mors sida. Linda försöker i filmen få honom att gå med på att genomföra en gentest, för att bevisa för honom att hon är hans biologiska dotter. Hon vill konfrontera honom med sanningen om den smärta han påfört henne, och att förstå varför. Ett desperat försök att vinna den kärlek han är oförmögen att ge henne. En oerhört smärtsam, men också mycket rolig film, som i slutändan handlar om att lära vad man kan och inte kan ändra, och hur man, trots allt, går vidare."

Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    613

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!