Muminpappans bravader

55 minuter Animation, Barnfilm Premiär 1 januari

MUMINPAPPANS BRAVADER (25 min.) Muminpappan läser för familjen ur sina memoarer som berättar om de dramatiska händelserna i hans ungdom. I denna avslutande del får vi följa med den unge Muminpappa på en spännande resa i den märkliga farkost, en blandning av ubåt och flygmaskin, som hans vän Fredrikson har uppfunnit. Avslutningsvis avslöjas också hur det gick till när Muminpappan träffade Muminmamman.

HATTIFNATTARNAS Ö (25 min.) Ibland blir det tråkigt att hela tiden vara på samma ställe. Mumintrollets pappa anser att man nu och då måste resa iväg ut i det okända, och därför åker muminfamiljen iväg på båtutfärd. De kommer till en ö där Hemulen hittar en barometer som tillhör Hattifnattarna. Familjen hittar också andra skatter på ön: en glaskula med snöväder inuti och en målad galjonsfigur från ett gammalt skepp.

Serien Mumintrollens äventyr bygger på Tove Janssons älskade Muminberättelser. I seriens 26 avsnitt möter du muminfamiljen och deras vänner i många spännande äventyr. Den förtjusande dockanimationen ger en ny dimension åt berättelserna, som lämpar sig för alla åldrar.

Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

Kommande filmer

The Seventeen

90 minuter Dokumentär Premiär 24 september

FLEX

4.20 minuter Kortfilm Premiär 6 oktober

Himmel över Libanon

92 minuter Drama Premiär 8 oktober

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

Stefan Jarl har varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer. I år fyller han 80 år och passar då på att komma med både en ny film Brevfilmen och släppa boken En engagerad dåres näst sista suck.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.