Muminpappans bravader

55 minuter Animation, Barnfilm Premiär 1 januari, 1970

MUMINPAPPANS BRAVADER (25 min.) Muminpappan läser för familjen ur sina memoarer som berättar om de dramatiska händelserna i hans ungdom. I denna avslutande del får vi följa med den unge Muminpappa på en spännande resa i den märkliga farkost, en blandning av ubåt och flygmaskin, som hans vän Fredrikson har uppfunnit. Avslutningsvis avslöjas också hur det gick till när Muminpappan träffade Muminmamman.

HATTIFNATTARNAS Ö (25 min.) Ibland blir det tråkigt att hela tiden vara på samma ställe. Mumintrollets pappa anser att man nu och då måste resa iväg ut i det okända, och därför åker muminfamiljen iväg på båtutfärd. De kommer till en ö där Hemulen hittar en barometer som tillhör Hattifnattarna. Familjen hittar också andra skatter på ön: en glaskula med snöväder inuti och en målad galjonsfigur från ett gammalt skepp.

Serien Mumintrollens äventyr bygger på Tove Janssons älskade Muminberättelser. I seriens 26 avsnitt möter du muminfamiljen och deras vänner i många spännande äventyr. Den förtjusande dockanimationen ger en ny dimension åt berättelserna, som lämpar sig för alla åldrar.

Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9287

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!