Muminpappans bravader

55 minuter Animation, Barnfilm Premiär 1 januari, 1970

MUMINPAPPANS BRAVADER (25 min.) Muminpappan läser för familjen ur sina memoarer som berättar om de dramatiska händelserna i hans ungdom. I denna avslutande del får vi följa med den unge Muminpappa på en spännande resa i den märkliga farkost, en blandning av ubåt och flygmaskin, som hans vän Fredrikson har uppfunnit. Avslutningsvis avslöjas också hur det gick till när Muminpappan träffade Muminmamman.

HATTIFNATTARNAS Ö (25 min.) Ibland blir det tråkigt att hela tiden vara på samma ställe. Mumintrollets pappa anser att man nu och då måste resa iväg ut i det okända, och därför åker muminfamiljen iväg på båtutfärd. De kommer till en ö där Hemulen hittar en barometer som tillhör Hattifnattarna. Familjen hittar också andra skatter på ön: en glaskula med snöväder inuti och en målad galjonsfigur från ett gammalt skepp.

Serien Mumintrollens äventyr bygger på Tove Janssons älskade Muminberättelser. I seriens 26 avsnitt möter du muminfamiljen och deras vänner i många spännande äventyr. Den förtjusande dockanimationen ger en ny dimension åt berättelserna, som lämpar sig för alla åldrar.

Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9287

Kommande filmer

Aja baja, Alfons Åberg

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 21 januari, 2022

Costa Brava, Libanon

106 minuter Drama Premiär 21 januari, 2022

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.