FOLKETS BIO och COVID-19

Folkets Bio tar händelseutvecklingen kring Coronaviruset på stort allvar och bevakar den aktivt.

Läs mer här

    MUMINPAPPANS BRAVADER (25 min.) Muminpappan läser för familjen ur sina memoarer som berättar om de dramatiska händelserna i hans ungdom. I denna avslutande del får vi följa med den unge Muminpappa på en spännande resa i den märkliga farkost, en blandning av ubåt och flygmaskin, som hans vän Fredrikson har uppfunnit. Avslutningsvis avslöjas också hur det gick till när Muminpappan träffade Muminmamman.

    HATTIFNATTARNAS Ö (25 min.) Ibland blir det tråkigt att hela tiden vara på samma ställe. Mumintrollets pappa anser att man nu och då måste resa iväg ut i det okända, och därför åker muminfamiljen iväg på båtutfärd. De kommer till en ö där Hemulen hittar en barometer som tillhör Hattifnattarna. Familjen hittar också andra skatter på ön: en glaskula med snöväder inuti och en målad galjonsfigur från ett gammalt skepp.

    Serien Mumintrollens äventyr bygger på Tove Janssons älskade Muminberättelser. I seriens 26 avsnitt möter du muminfamiljen och deras vänner i många spännande äventyr. Den förtjusande dockanimationen ger en ny dimension åt berättelserna, som lämpar sig för alla åldrar.

    Fakta