Stream

Min pappas palestinska slav

52 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

19-åriga Nathanel har kommit till Jerusalem från Stockholm för att studera film och bo hos sin far Moshe, som är en känd fredsaktivist i Israel. Den unga palestinska Morad smyger illegalt in i Israel varje morgon för att arbeta i Moshes trädgård.

Nathanel filmar två människor – en som vill hjälpa och en som vill bli hjälpt, men som båda är fångade i sina liv och i de system och strukturer som de obödhörigen tillhör. Hur upplever Morad sitt liv och sitt arbete för judarna? Och kan Moshe hjälpa en ung parestinier och inte endast det "palestinska folket"?

Kan man någonsin bli fri, om inte alla är fria?

Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9200

Lille Allan – den mänsklige antennen

85 minuter Animerad familjefilm, Barnfilm Premiär 5 augusti, 2022

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Tystnaden i Sápmi

72 minuter Dokumentär Premiär 9 september, 2022

Våra nyheter

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Folkets Bios filmhöst 2022

Nu börjar höstens filmer få sina premiärdatum. Håll dig uppdaterad via folketsbio.

Folkets Bio ❤️ Dokumentärfilm

Våren 2022 presenterar vi stolt tre nya dokumentärfilmer: Först ut är Maja Borgs PASSION som med personliga berättelser från utövare av både BDSM praktik och kristen tro, gestaltar gränsöverskridande frågor om längtan, sårbarhet och makt. Premiär 6 februari.