Stream

Man kan alltid fiska

30 minuter Barnfilm Premiär 1 januari, 1970

En liten kille är lyllig för att det är fredag och han äntligen skall få åka till sin pappa "för pappa bodde inte hos mamma och mig längre".

Hans pappa har lovat att de skall ut och fiska. Men när han kommer hem är ingen hemma, och det ligger en lapp från mamma på köksbordet att fisketuren är inställd. Han blir grymt besviken och bestämmer sig för att åka ändå. Han lyckas få med sig grannens hund, sin gröna håv, metspö och matsäck och ger sig iväg till tågen. Äventyret har börjat…

Åldersgräns
Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    364

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!