Stream

Kondorens blod

85 minuter Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Berättelsen om hur indianerna i en by i Bolivias högländer kommer underfund med att deras kvinnor steriliseras vid en mödracentral upprättad av nordamerikanerna.

Under ledning av Ignacio tar befolkningen hämnd på mödracentralen "gringos". Kondorens blod lyckas på ett klart och okonstlat sätt förmedla ett stycke kontroversiell boliviansk verklighet och göra det på ett sätt som reste krav på handling från indianernas sida, vilket också skedde. Filmen förbjöds i Bolivia, och upphovsmännen tvingades att under en följd av år arbeta underjordiskt. Kondorens blod som blivit en klassiker, uppmärksammades internationellt och medförde att de europeiska tv-bolagen började intressera sig för den latinamerikanska filmen.

Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    48

BROMANCE

12 minuter Kortfilm Premiär 5 oktober, 2022

En persikolund i Katalonien

120 minuter Drama Premiär 7 oktober, 2022

DANSA MIN DOCKA

15 minuter Animation, Kortfilm Premiär 12 oktober, 2022

Våra nyheter

Anmäl din film till Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Missade du en film på bio?

Flera av vårens filmer går nu att streama, på filmens sida hittar du länkar. Klicka på titeln nedan.

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.