Stream

Kondorens blod

85 minuter Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Berättelsen om hur indianerna i en by i Bolivias högländer kommer underfund med att deras kvinnor steriliseras vid en mödracentral upprättad av nordamerikanerna.

Under ledning av Ignacio tar befolkningen hämnd på mödracentralen "gringos". Kondorens blod lyckas på ett klart och okonstlat sätt förmedla ett stycke kontroversiell boliviansk verklighet och göra det på ett sätt som reste krav på handling från indianernas sida, vilket också skedde. Filmen förbjöds i Bolivia, och upphovsmännen tvingades att under en följd av år arbeta underjordiskt. Kondorens blod som blivit en klassiker, uppmärksammades internationellt och medförde att de europeiska tv-bolagen började intressera sig för den latinamerikanska filmen.

Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    48

Kommande filmer

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Kupé nr 6

107 minuter Drama Premiär 11 februari, 2022

Bara knyt, Alfons!

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 18 februari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio på Göteborg Film Festival

Åtta av våra långfilmer från Sverige och världen får sina första visningar på årets filmfestival i Göteborg 28 januari – 6 februari. Flera av filmerna visas även i festivalens digitala utbud.

Folkets Bio ❤️ Dokumentärfilm

Våren 2022 presenterar vi stolt tre nya dokumentärfilmer: Först ut är Maja Borgs PASSION som med personliga berättelser från utövare av både BDSM praktik och kristen tro, gestaltar gränsöverskridande frågor om längtan, sårbarhet och makt. Premiär 6 februari.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.