Stream

Kondorens blod

85 minuter Långfilm Premiär 1 januari

Berättelsen om hur indianerna i en by i Bolivias högländer kommer underfund med att deras kvinnor steriliseras vid en mödracentral upprättad av nordamerikanerna.

Under ledning av Ignacio tar befolkningen hämnd på mödracentralen "gringos". Kondorens blod lyckas på ett klart och okonstlat sätt förmedla ett stycke kontroversiell boliviansk verklighet och göra det på ett sätt som reste krav på handling från indianernas sida, vilket också skedde. Filmen förbjöds i Bolivia, och upphovsmännen tvingades att under en följd av år arbeta underjordiskt. Kondorens blod som blivit en klassiker, uppmärksammades internationellt och medförde att de europeiska tv-bolagen började intressera sig för den latinamerikanska filmen.

Länder
Produktionsår

Press & bransch

Kommande filmer

The Seventeen

90 minuter Dokumentär Premiär 24 september

HAMZA

11 minuter Kortfilm Premiär 24 september

FLEX

4.20 minuter Kortfilm Premiär 6 oktober

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

Stefan Jarl har varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer. I år fyller han 80 år och passar då på att komma med både en ny film Brevfilmen och släppa boken En engagerad dåres näst sista suck.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.