Stream

Jag vill att du ska veta

58 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari

Under 2005 följde dokumentärfilmarna Kristina Meiton och Karin Dahl följer fotografen Ulla Lemberg i en fas där hon förbereder sin retrospektiva utställning ”Jag vill att du ska veta”. Filmen om henne har samma namn. Den 19 maj visades "Jag vill att du skall veta" i Sveriges Television.

Ulla Lemberg är en av de första kvinnliga pressfotograferna i Sverige. I 14 år arbetade hon på Aftonbladet. Idag är hon fotograf men även dokumentärfilmare och porträtterar främst utsatta kvinnor och barn. Filmen skildrar genom Ulla en bit kvinnohistoria och tillsammans med sina fotografier berättar hon en personlig historia både om sig själv och om de människor som hon mött och fotograferat.

Regi
Medverkande
Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

Kommande filmer

The Seventeen

90 minuter Dokumentär Premiär 24 september

HAMZA

11 minuter Kortfilm Premiär 24 september

FLEX

4.20 minuter Kortfilm Premiär 6 oktober

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

Stefan Jarl har varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer. I år fyller han 80 år och passar då på att komma med både en ny film Brevfilmen och släppa boken En engagerad dåres näst sista suck.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.