Jag hatar hundar

29 minuter Dokumentär, Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Garbis är en energisk 99-åring som just träffat sin nya livskamrat Seta. De bor tillsammans i Paris några kvarter från Triumfbågen. Garbis är armenier och en av de absolut sista nu levande armenierna från 1915 års folkmord igångsatt av ungturkarna.

Under dödsmarschen till de syriska öknarna i Deir Zor förlorade han hela sin familj när han var nio år gammal. År 2005 är det 90 år sedan folkmordet och fortfarande har Turkiet inte erkänt det, vilket däremot EU och många länder i Europa gjort. Nu har Turkiet ansökt om medlemskap och vid sin läsmaskin studerar gamle Garbis med blandade känslor hur Turkiet närmar sig EU. Garbis lyckades trots tragedin bygga upp ett gott liv men han har kvar sina starka känslor och han har en djup hemlighet som gör att han hatar hundar! En film om konsten att överleva.

Länder
Produktionsår

Press & bransch

Visa mer

Kommande filmer

Aja baja, Alfons Åberg

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 21 januari, 2022

Costa Brava, Libanon

106 minuter Drama Premiär 21 januari, 2022

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.