Jag hatar hundar

29 minuter Dokumentär, Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Garbis är en energisk 99-åring som just träffat sin nya livskamrat Seta. De bor tillsammans i Paris några kvarter från Triumfbågen. Garbis är armenier och en av de absolut sista nu levande armenierna från 1915 års folkmord igångsatt av ungturkarna.

Under dödsmarschen till de syriska öknarna i Deir Zor förlorade han hela sin familj när han var nio år gammal. År 2005 är det 90 år sedan folkmordet och fortfarande har Turkiet inte erkänt det, vilket däremot EU och många länder i Europa gjort. Nu har Turkiet ansökt om medlemskap och vid sin läsmaskin studerar gamle Garbis med blandade känslor hur Turkiet närmar sig EU. Garbis lyckades trots tragedin bygga upp ett gott liv men han har kvar sina starka känslor och han har en djup hemlighet som gör att han hatar hundar! En film om konsten att överleva.

Länder
Produktionsår

Press & bransch

Visa mer

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!