Inland Empire

172 minuter Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Skådespelerskan Nikki får en efterlängtad roll i ett triangeldrama. Det visar sig att man har försökt göra filmen ett antal år tidigare, men att projektet fick läggas ner då huvudrollsinnehavarna mördades.

Nikki finner snart att hennes eget liv börjar blandas ihop med filmens handling. Vad är verklighet och vad är fiktion när hon rör sig mellan sitt hem, filminspelningen, Polen och ett rum befolkat av strykande kaniner. David Lynch för oss med in i en värld befolkad av mystiska karaktärer och fylld av fasa. Vi rör oss i labyrinter och snart finns ingen verkighet kvar att hålla fast i. Det enda vi med säkerhet vet att en kvinna är i fara.

Manus
Medverkande ,
Åldersgräns
Länder , ,
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9239

Kommande filmer

Aja baja, Alfons Åberg

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 21 januari, 2022

Costa Brava, Libanon

106 minuter Drama Premiär 21 januari, 2022

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.