Stream

I natt går jorden under

30 minuter Barnfilm Premiär 1 januari, 1970

Johan och Ove är bästa vänner. En dag dör Oves pappa plötsligt, då blir Ove lite “konstig”, och pojkarna förlorar kontakten.

Johan börjar umgås med en annan kompis, och Ove är mest för sig själv. En tid senare möts de igen. Då visar Ove sin radiosändare för Johan. Med den kan man tala med de döda, säger han. Johan tycker det hela är väldigt obehagligt och skrämmande. Särskilt när Ove får kontakt med sin döda pappa som varnar för jordens undergång.En film om kamratskapets villkor, vånda och möjligheter. Efter en novell av Ulf Stark.

Åldersgräns
Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    372

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!