I grevens tid

60 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari

I slutet av Östergötlands skogar, just där landet möter hav vilar det gamla slottet Herrborum. Här bor greve Stenbock 92 år, en man med ädelt sinnelag och mycket fasta åsikter om vad som passar sig och inte.

Många har under åren besökt hans hem som Paying Guests, och många kvinnor har också arbetat i hans hushåll. En vinter kommer en ung kvinna från storstan på besök och fascineras. För att få filma, lära känna och försöka förstå sig på grevens ovanliga värld träffar hon en överrenskommelse med honom och tar anställning på slottet som sällskapsdam. Under ett års tid återvänder hon sedan i flera perioder, lever sig in i en förgången tid, leker, men tar också på allvar del av en konservativ mans tankar om livet. Resultatet av hennes filmarbete ser du i denna mycket speciella och vackra dokumentär.

 

Medverkande
Produktionsår

Press & bransch

Kommande filmer

The Seventeen

90 minuter Dokumentär Premiär 24 september

FLEX

4.20 minuter Kortfilm Premiär 6 oktober

Himmel över Libanon

92 minuter Drama Premiär 8 oktober

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

Stefan Jarl har varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer. I år fyller han 80 år och passar då på att komma med både en ny film Brevfilmen och släppa boken En engagerad dåres näst sista suck.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.