Stream

Granskogen i våra hjärtan

62 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

En ohöljd partsinlaga för det öppna svenska landskapet med hagar och ängar och en frisk och levande skog berättad av den norrländske bonden Lars-Erik Lundberg och musikgruppen Enteli.

I huvudet på en svensk bonde… Hur kommer framtidens människor att känna sig i ett land täckt av planterade skogar utan hemligheter. Måste vi ha stigar, eller är det bara nostalgi? Måste inte världen utvecklas? Förr var ju allt granskog. Vad händer med en människa som kallar en ko för ”grovfoder-omvandlare”?

Åldersgräns
Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    368

Dreaming Walls – de sista gästerna på Chelsea Hotel

80 minuter Dokumentär Premiär 12 augusti, 2022

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!