Stream

Följ kartan

9 minuter Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Följ kartan kan tolkas som en berättelse om vänsterns besvikelse. På ytan först en dokumentär sedan en liten äventyrsfilm vars detaljer tycks ha inspirerats av Franz Kafka och Fritz Lang…

"När man är barn är man länge en smula isolerad. Man tittar på saker och känner på saker och prövar kombinationer. När nya uppgifter dyker upp kan man bli lite chockad. I mitt eget fall kom uppvaknandet inte förrän jag var över tjugo år gammal. Då läste jag en bok av Georg Borgström som handlade om jordens växande befolkning. Maten skulle ta slut. Redan när jag var trettio skulle jorden vara hopplöst överbefolkad."
En svartklädd flanör grubblar över de upplysningar han som ung fått om jordens förestående undergång. Hade professor Borgström rätt på 60-talet? Vad är det för underlig kampanj som på 2000-talet skräpar ner gator och parker?
Han omges av kringvirvlande flygblad med texter som ’"Vad är en människa? Vad är många människor? Du kan knäcka koden. Du kan få en karta över mänskligheten."
Är det information? Är det propaganda? Är det reklam? Flanören hittar en karta, följer den och hamnar i ett otrevligt beteendevetenskapligt experiment.

Medverkande
Länder

Press & bransch

Visa mer

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!