Stream

Följ kartan

9 minuter Kortfilm Premiär 1 januari

Följ kartan kan tolkas som en berättelse om vänsterns besvikelse. På ytan först en dokumentär sedan en liten äventyrsfilm vars detaljer tycks ha inspirerats av Franz Kafka och Fritz Lang…

"När man är barn är man länge en smula isolerad. Man tittar på saker och känner på saker och prövar kombinationer. När nya uppgifter dyker upp kan man bli lite chockad. I mitt eget fall kom uppvaknandet inte förrän jag var över tjugo år gammal. Då läste jag en bok av Georg Borgström som handlade om jordens växande befolkning. Maten skulle ta slut. Redan när jag var trettio skulle jorden vara hopplöst överbefolkad."
En svartklädd flanör grubblar över de upplysningar han som ung fått om jordens förestående undergång. Hade professor Borgström rätt på 60-talet? Vad är det för underlig kampanj som på 2000-talet skräpar ner gator och parker?
Han omges av kringvirvlande flygblad med texter som ’"Vad är en människa? Vad är många människor? Du kan knäcka koden. Du kan få en karta över mänskligheten."
Är det information? Är det propaganda? Är det reklam? Flanören hittar en karta, följer den och hamnar i ett otrevligt beteendevetenskapligt experiment.

Medverkande
Länder

Press & bransch

Kommande filmer

The Seventeen

90 minuter Dokumentär Premiär 24 september

HAMZA

11 minuter Kortfilm Premiär 24 september

FLEX

4.20 minuter Kortfilm Premiär 6 oktober

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

Stefan Jarl har varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer. I år fyller han 80 år och passar då på att komma med både en ny film Brevfilmen och släppa boken En engagerad dåres näst sista suck.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.