FOLKETS BIO och COVID-19

Folkets Bio tar händelseutvecklingen kring Coronaviruset på stort allvar och bevakar den aktivt.

Läs mer här

  Följ kartan kan tolkas som en berättelse om vänsterns besvikelse. På ytan först en dokumentär sedan en liten äventyrsfilm vars detaljer tycks ha inspirerats av Franz Kafka och Fritz Lang…

  "När man är barn är man länge en smula isolerad. Man tittar på saker och känner på saker och prövar kombinationer. När nya uppgifter dyker upp kan man bli lite chockad. I mitt eget fall kom uppvaknandet inte förrän jag var över tjugo år gammal. Då läste jag en bok av Georg Borgström som handlade om jordens växande befolkning. Maten skulle ta slut. Redan när jag var trettio skulle jorden vara hopplöst överbefolkad."
  En svartklädd flanör grubblar över de upplysningar han som ung fått om jordens förestående undergång. Hade professor Borgström rätt på 60-talet? Vad är det för underlig kampanj som på 2000-talet skräpar ner gator och parker?
  Han omges av kringvirvlande flygblad med texter som ’"Vad är en människa? Vad är många människor? Du kan knäcka koden. Du kan få en karta över mänskligheten."
  Är det information? Är det propaganda? Är det reklam? Flanören hittar en karta, följer den och hamnar i ett otrevligt beteendevetenskapligt experiment.

  Klicka på bilden för att ladda ned som högupplöst. Ange Folkets Bio som bildkälla om ej annat anges.

  Fakta