Stream

Följ kartan

9 minuter Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Följ kartan kan tolkas som en berättelse om vänsterns besvikelse. På ytan först en dokumentär sedan en liten äventyrsfilm vars detaljer tycks ha inspirerats av Franz Kafka och Fritz Lang…

"När man är barn är man länge en smula isolerad. Man tittar på saker och känner på saker och prövar kombinationer. När nya uppgifter dyker upp kan man bli lite chockad. I mitt eget fall kom uppvaknandet inte förrän jag var över tjugo år gammal. Då läste jag en bok av Georg Borgström som handlade om jordens växande befolkning. Maten skulle ta slut. Redan när jag var trettio skulle jorden vara hopplöst överbefolkad."
En svartklädd flanör grubblar över de upplysningar han som ung fått om jordens förestående undergång. Hade professor Borgström rätt på 60-talet? Vad är det för underlig kampanj som på 2000-talet skräpar ner gator och parker?
Han omges av kringvirvlande flygblad med texter som ’"Vad är en människa? Vad är många människor? Du kan knäcka koden. Du kan få en karta över mänskligheten."
Är det information? Är det propaganda? Är det reklam? Flanören hittar en karta, följer den och hamnar i ett otrevligt beteendevetenskapligt experiment.

Medverkande
Länder

Press & bransch

Visa mer

Kommande filmer

Aja baja, Alfons Åberg

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 21 januari, 2022

Costa Brava, Libanon

106 minuter Drama Premiär 21 januari, 2022

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.