Stream

En vandring i solen

100 minuter Långfilm, Spelfilm Premiär 1 januari, 1970

Den 43-årige sportjournalisten Tore Andersson är deprimerad efter att hans fl ickvän har gjort slut och han driver vilset omkring i snöglopet på Stockholms gator. Han bestämmer sig för att ta semester och far på en charterresa till Cypern där de flesta av hans medresenärer är medelålders människor och pensionärer.

Men Tore märker inte så mycket eftersom han mest dricker för att glömma. Den norska reseledarinnan heter Marion och Tore ber henne dra åt helvete eftersom han vill vara ifred. När Tore badar naken blir han tagen av polisen som dock släpper honom igen. Några av de äldre damerna i gruppen blir oroliga och tar Tore till sjukhus då han är i så dålig kondition.

När Tore lämnar sjukhuset får han bara dricka bergsvatten, äta regelbundet och ta stärkande promenader. Tore och Marion träffas igen och blir förälskade trots att de inte tyckt om varandra från början.

Länkar

Manus
Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9015

Lille Allan – den mänsklige antennen

85 minuter Animerad familjefilm, Barnfilm Premiär 5 augusti, 2022

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Tystnaden i Sápmi

72 minuter Dokumentär Premiär 9 september, 2022

Våra nyheter

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Folkets Bios filmhöst 2022

Nu börjar höstens filmer få sina premiärdatum. Håll dig uppdaterad via folketsbio.

Folkets Bio ❤️ Dokumentärfilm

Våren 2022 presenterar vi stolt tre nya dokumentärfilmer: Först ut är Maja Borgs PASSION som med personliga berättelser från utövare av både BDSM praktik och kristen tro, gestaltar gränsöverskridande frågor om längtan, sårbarhet och makt. Premiär 6 februari.