Stream

En vandring i solen

100 minuter Långfilm, Spelfilm Premiär 1 januari, 1970

Den 43-årige sportjournalisten Tore Andersson är deprimerad efter att hans fl ickvän har gjort slut och han driver vilset omkring i snöglopet på Stockholms gator. Han bestämmer sig för att ta semester och far på en charterresa till Cypern där de flesta av hans medresenärer är medelålders människor och pensionärer.

Men Tore märker inte så mycket eftersom han mest dricker för att glömma. Den norska reseledarinnan heter Marion och Tore ber henne dra åt helvete eftersom han vill vara ifred. När Tore badar naken blir han tagen av polisen som dock släpper honom igen. Några av de äldre damerna i gruppen blir oroliga och tar Tore till sjukhus då han är i så dålig kondition.

När Tore lämnar sjukhuset får han bara dricka bergsvatten, äta regelbundet och ta stärkande promenader. Tore och Marion träffas igen och blir förälskade trots att de inte tyckt om varandra från början.

Länkar

Manus
Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

Kommande filmer

Alla utlänningar har fördragna gardiner

85 minuter Drama Premiär 29 oktober, 2021

Sabaya

90 minuter Dokumentär Premiär 19 november, 2021

EN MAMMAS KROPP

8 minuter Kortfilm Premiär 24 november, 2021

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.