Stream

En plats som den här

43 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

På den värmländska landsbygden bor 3 invånare per kvadratkilometer. Trots sina vykortsliknande, bländande vacka vyer bär människorna här på en längtan efter något mer.

Stefan, 23 år, är frontfigur i rockabillybandet The Wild Stomping Blue Cats. Med bästisen benny delan han sina drömmar om musiken och framtiden.

Klas, 84 år, lever ensam i sin stuga. Mycket har förändrats i trackten sen han var ung och arbetade i skogen, men en sak är han säker på: efter sommarens sista dans ska han inte längre vara ungkarl!

Lennart, 54 år, är en storstadsbo som tröttnade på stressen och fick jobb som lokal radioreporter.

En plats, tre livsöden…

Länkar

Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9216

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!