Stream

Dvorak-den fantastiske

24 minuter Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Dvorak är cirkusclown i en värld där allt kan hända.

En glittrande amulett, Shinjin ger impulsen till den omtumlande resa som Dvorak företar i det yttre och inre-genom stadens utförslöpa mot smärtans centrum och samtidigt bakåt in i sig själv. Det lilla barn Dvorak gömt inom sig träder fram och barndomen tar gestalt. Anatolij Marchievskiey alias Dvorak är en rysk mimclown utbildad vid cirkusskolan i Moskva. Etablerad artist i ryssland, med ett eget TV-program. Även internationell turnéverksamhet bl a i Sverige. Medverkat som skådespelare i “Clown”, Rysk långfilm. Guldclownen 1994 i Monte Carlo. Konstnärlig ledare för statscirkusen i Ural.

Åldersgräns
Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    388

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!