Stream

Drömspår

45 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari

Drömspår handlar om våra vakna drömmar, de små likaväl som de mera storslagna, om det ouppnåeliga vi tror vi inte kan få, eller om det vi kanske kan få men inte gör något åt, om den hemliga längtan som drivkraft för det mesta i livet.

Vad vi drömmer om, idag, när tiderna är hårda men moderna, i baksmällans tid, medan skogarna dör och framtiden kanske inte finns? Och vad händer med den mänsklighet som inte drömmer? Musiken har berättarens roll. Rösterna, de olika stämmorna, spelas av en resenär, en mycket gammal dam, en syriansk hemspråkslärare, en Harry Schein, tre ynglingar, en ÖB, en kvinnlig läkare och en ljudtekniker.

Åldersgräns
Länder

Press & bransch

Kommande filmer

The Seventeen

90 minuter Dokumentär Premiär 24 september

HAMZA

11 minuter Kortfilm Premiär 24 september

FLEX

4.20 minuter Kortfilm Premiär 6 oktober

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

Stefan Jarl har varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer. I år fyller han 80 år och passar då på att komma med både en ny film Brevfilmen och släppa boken En engagerad dåres näst sista suck.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.