Stream

Drömspår

45 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Drömspår handlar om våra vakna drömmar, de små likaväl som de mera storslagna, om det ouppnåeliga vi tror vi inte kan få, eller om det vi kanske kan få men inte gör något åt, om den hemliga längtan som drivkraft för det mesta i livet.

Vad vi drömmer om, idag, när tiderna är hårda men moderna, i baksmällans tid, medan skogarna dör och framtiden kanske inte finns? Och vad händer med den mänsklighet som inte drömmer? Musiken har berättarens roll. Rösterna, de olika stämmorna, spelas av en resenär, en mycket gammal dam, en syriansk hemspråkslärare, en Harry Schein, tre ynglingar, en ÖB, en kvinnlig läkare och en ljudtekniker.

Åldersgräns
Länder

Press & bransch

  • Filmnummer
    274

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!