Stream

Big Mike

58 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Några tummade foton, en nallebjörn och en smutsig handduk är de enda saker Mike har kvar från sin barndom. Mike är 21 år och rapmusiker. Han bor med sin bästa kompis Abban i Hudiksvall. En dag ringer telefonen i deras lägenhet och det visar sig vara Mikes biologiska mamma.

Mike föddes 1975 i Cherbourg, ett reservat för aboriginer, i Australien. Bara några dagar gammal adopteras han av ett svensk par i Brisbane. Hans nya föräldrar skiljer sig och Mike följer med sin adoptivmamma till Sverige. När Mike är tolv år dör hon i cancer och för andra gången i sitt korta liv står han föräldralös. Filmen Big Mike följer Mike på hans resa tillbaka till ett okänt ursprung. Väl i Australien blir mötet med hans biologiska familj mer komplicerat än Mike hade förväntat sig. Han ska initieras i en urgammal aboriginsk rit ute i öknen i norra Australien. Hemma i Sverige sitter kompisen Abban och skickar videobrev för att försöka övertala Mike att återvända.

Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

Kommande filmer

Alla utlänningar har fördragna gardiner

85 minuter Drama Premiär 29 oktober, 2021

Sabaya

90 minuter Dokumentär Premiär 19 november, 2021

EN MAMMAS KROPP

8 minuter Kortfilm Premiär 24 november, 2021

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: amelie.