Stream

Big Mike

58 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 1 januari, 1970

Några tummade foton, en nallebjörn och en smutsig handduk är de enda saker Mike har kvar från sin barndom. Mike är 21 år och rapmusiker. Han bor med sin bästa kompis Abban i Hudiksvall. En dag ringer telefonen i deras lägenhet och det visar sig vara Mikes biologiska mamma.

Mike föddes 1975 i Cherbourg, ett reservat för aboriginer, i Australien. Bara några dagar gammal adopteras han av ett svensk par i Brisbane. Hans nya föräldrar skiljer sig och Mike följer med sin adoptivmamma till Sverige. När Mike är tolv år dör hon i cancer och för andra gången i sitt korta liv står han föräldralös. Filmen Big Mike följer Mike på hans resa tillbaka till ett okänt ursprung. Väl i Australien blir mötet med hans biologiska familj mer komplicerat än Mike hade förväntat sig. Han ska initieras i en urgammal aboriginsk rit ute i öknen i norra Australien. Hemma i Sverige sitter kompisen Abban och skickar videobrev för att försöka övertala Mike att återvända.

Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9043

Lille Allan – den mänsklige antennen

85 minuter Animerad familjefilm, Barnfilm Premiär 5 augusti, 2022

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Tystnaden i Sápmi

72 minuter Dokumentär Premiär 9 september, 2022

Våra nyheter

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.

Folkets Bios filmhöst 2022

Nu börjar höstens filmer få sina premiärdatum. Håll dig uppdaterad via folketsbio.

Folkets Bio ❤️ Dokumentärfilm

Våren 2022 presenterar vi stolt tre nya dokumentärfilmer: Först ut är Maja Borgs PASSION som med personliga berättelser från utövare av både BDSM praktik och kristen tro, gestaltar gränsöverskridande frågor om längtan, sårbarhet och makt. Premiär 6 februari.