Stream

Bästa knattefilmerna 2

60 minuter Animation, Barnfilm Premiär 1 januari, 1970

En massa bra knattefilm för oss som är barn

Mamman och den vilda bebin Av Johan Hagelbäck, Eva Eriksson och Jan Gustavsson Animation, Sverige 1983, 10 min.

Vem ska trösta knyttet Av Johan Hagelbäck Animation, Sverige 1980, 25 min.

Ur en kos dagbok Av Birgitta Jansson Animation, Sverige1985, 7 min Sjörövarfilmen Av Jan Gissberg och Lars Emanuelsson Animation, Sverige 1983, 14 min.

Länkar

Åldersgräns
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    9023

Dreaming Walls – de sista gästerna på Chelsea Hotel

80 minuter Dokumentär Premiär 12 augusti, 2022

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!