Stream

Askungen i Tallinn

65 minuter Dokumentär, Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Estländska Tiiu Silves försörjde sig en gång som blomsterflicka och lärarinna. Idag är hon en av världens rikaste kvinnor med en förmögenhet som gott och väl överstiger Estlands BNP.

Hon har blivit rik inom metallskrotsbranschen, som på senare år varit den mest lukrativa i Ryssland och Baltikum. Nu planerar hon att ägna sig åt mer "feminina" affärer, som att starta modehus och gräva guld. Med sitt målmedvetna sätt och matematiska begåvning har hon hela tiden gått ett steg före både maffia och byråkrater. Det är därför hon står överst på de professionella mördarnas listor.En film om vad som driver en kvinna att offra allt för att bli rik.

Åldersgräns
Länder ,

Press & bransch

  • Filmnummer
    398

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!