Stream

Askungen i Tallinn

65 minuter Dokumentär, Långfilm Premiär 1 januari, 1970

Estländska Tiiu Silves försörjde sig en gång som blomsterflicka och lärarinna. Idag är hon en av världens rikaste kvinnor med en förmögenhet som gott och väl överstiger Estlands BNP.

Hon har blivit rik inom metallskrotsbranschen, som på senare år varit den mest lukrativa i Ryssland och Baltikum. Nu planerar hon att ägna sig åt mer "feminina" affärer, som att starta modehus och gräva guld. Med sitt målmedvetna sätt och matematiska begåvning har hon hela tiden gått ett steg före både maffia och byråkrater. Det är därför hon står överst på de professionella mördarnas listor.En film om vad som driver en kvinna att offra allt för att bli rik.

Åldersgräns
Länder ,

Press & bransch

  • Filmnummer
    398

Kommande filmer

Passion

95 minuter Dokumentär Premiär 30 januari, 2022

Kupé nr 6

107 minuter Drama Premiär 11 februari, 2022

Bara knyt, Alfons!

36 minuter Barnfilm, Knattefilm Premiär 18 februari, 2022

Våra nyheter

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

I höst presenterar Folkets Bio fyra nya dokumentärfilmer. Först ut är THE SEVENTEEN med premiär den 24 september.

En engagerad dåres näst sista suck

1973 grundade Stefan Jarl tillsammans med Ulf Berggren Folkets Bio. Idag har Stefan Jarl varit verksam i över 50 år och gjort närmare 50 filmer.

Anmäl dig till Kortfilm c/o Folkets Bio

Varje år premiärsätter Kortfilm c/o Folkets Bio 15-20 noggrant utvalda kortfilmer på bio och online. Vill du anmäla din kortfilm? Mejla en länk samt en kort synopsis av filmen och beskrivning av projektet till: marina.