Stream

A Handfull of Bullets

87 minuter Långfilm, Spelfilm Premiär 1 januari, 1970

Tillkomsten av unga prostituerade Liene påverkar den fredliga samexistens mellan Ivars och hans farbror Fredis. Sjutton år gamla Ivars reste till Riga från fattigdomsdrabbade landsbygden att tjäna pengar för att försörja sin familj.

Tillsammans med Fredis bor Ivars i en f.d. ammunitionsanläggning, där hans farbror hade arbetat under den förra regimen och där han drog sig tillbaka till efter att ha förlorat sitt jobb och efter att ha skilt sig från sin fru. Utan att veta hur Liene tjänar sina pengar börjar båda männen konkurrera om hennes gunst. När Ivars upptäcker att Liene sover med Fredis hämtar han ett gammalt gevär och en handfull kulor för att göra upp med sin farbror.

Länkar

Regi
Länder
Produktionsår

Press & bransch

  • Filmnummer
    674

Playground

73 minuter Drama Premiär 26 augusti, 2022

Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

45 minuter Animerad familjefilm, Knattefilm Premiär 2 september, 2022

Joyce Carol Oates ”A Body in the Service of Mind”

94 minuter Dokumentär Premiär 16 september, 2022

Våra nyheter

Protestbrev

Med anledning av de senaste dagarnas arrestering av framstående iranska filmskapare har vi samlat några av Sveriges viktigaste filmaktörer till en gemensam protestskrivelse. Initiativtagare är Folkets Bio som sedan decennier sett till att den den fantastiska iranska filmkonsten nått den svenska publiken.

Sommarstreaming på stranden

Missade du Folkets Bios filmer när dom gick på bio? Flera av vinterns och vårens filmer går nu eller snart att streama, på filmens sida hittar du länkar. Några visas även som sommarrepriser på biograferna, håll utkik! Guldbaggevinnaren Clara Sola, Céline Sciammas fantastiska Lilla Mamma, politiska och dramatiska Costa brava, Libanon och publiksuccén Kupé nr 6 går redan nu att se.

Folkets Bio ❤️ dokumentärfilm

Ett besök på legendariska Chelsea Hotel, ett innerligt möte med författaren Joyce Carol Oates, bruten tystad om sexuella övergrepp i Sápmi, en visuellt makalös resa till platser tusentals meter under havsytan och ett porträtt av den amerikanska konstnären Nellie Mae Roes och hennes egensinniga universum. Varmt välkomna till Folkets Bios dokumentärfilmspremiärer hösten 2022!